Oula Lintula — rehellisyys ja poliittinen tahto Sananvapauden, suomalaisten edun ja demokratian puolesta.

Yle harjoittaa lainvastaista syrjintää

Kansallinen mediayhtiö Yle iskee jälleen demokratiaa vastaan.

Tänä aamuna julkaistu artikkeli http://yle.fi/uutiset/kuka_on_oikeistolaisin_kuka_liberaalein__katso_miten_ehdokkaasi_asettuu_poliittiselle_nelikentalle/7919930 väittää valheellisesti, että vaaleihin osallistuu 8 puoluetta (oikea määrä on tunnetusti 15, lisäksi on koko joukko sitoutumattomia valitsijayhdistyksiä päälle). Muista puolueista ei kyseisessä uutisessa sanota yhtään mitään.

Kyse ei ole vahingosta, sille Ylelle on ilmoitettu asiasta jo useita kertoja. Ei, kyse on tahallisesta muiden puolueiden vaalityön sabotoinnista.

Erityisen törkeää asiasta tekee, että Ylen rahoitus kuitenkin kerätään tasapuolisesti kansalaisilta näiden puoluekantaan katsomatta. On oman keskustelunsa aihe, tarvitaanko ylipäänsä mediataloa, jonka kulut katetaan uhkailemalla kansalaisia väkivallalla ja työttömyydellä; mutta ainakin sellaisen olemassaolo olisi helpompi hyväksyä, jos siltä vastapainoksi saisi tasapuolista tiedonvälitystä. Nykyisen asiaintilan vallitessa olen osana vaalikampanjaani vaatinut ja vaadin yhä Yle-veron täydellistä lakkauttamista tai ainakin vähentämistä siihen asti, että sillä saa tuotettua oikeasti tärkeät uutiset (esim. viranomaisvaroitukset ja merisään). Loppuosan rahoituksestaan Yle saisi etsiä omin avuin, ilman valtion apua. Niinhän sen kilpailijatkin tekevät.

Olen soittanut Ylen sivuilla annettuun palautenumeroon 020 690 414 tänään neljästi, joka kerta vastasi sama henkilö ja kolme kertaa hän ainakin omien sanojensa mukaan yritti ohjata puhelua eteenpäin. Kerran se ohjautui vastaajaan, kerran tuli varattua ja kerran se palautui takaisin hänelle. Neljännellä kerralla hän ohjeisti ottamaan yhteyttä asiasta vastaavaan henkilöön Riikka Uosukaiseen, mutta tällekään hän ei antanut suoraa puhelinnumeroa, vaan vain sähköpostiosoitteen ( riikka.uosukainen@yle.fi ). Lähetin postia sekä hänelle erityisesti että Ylelle erityisesti jo tänä aamuna, jo monta tuntia sitten, mutta vastausta ei ole tullut häneltä eikä keltään muultakaan.

On rasittavaa, että kansalainen ja pienen oppositiopuolueen edustaja joutuu näkemään näin paljon vaivaa saadakseen kohtelua, johon jo lain mukaan on oikeutettu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei olisi varmasti iso työ laittaa myös muita puolueita mukaan koska niidenkin ehdokkaat ovat vastanneet Ylen vaalikoneeseen. Suomessa pitäisi demokraattisten oikeuksien ja mahdollisuuksien koskea kaikkia tasa-arvoisesti. Se tarkoittaa, että myös kaikkia puolueita tulee kohdella tasa-arvoisesti.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Vaalikoneiden data on helposti purettavissa YLE:n ja muiden mediatoimijoiden tarvitessa sitä, on siis syytä olettaa että uutisoidessa vain eduskuntapuolueet, kahdentoista vastauksia antaneen sijaan, kyseessä on tietojen suodattaminen ja tarkoitushakuisuus, digitaalisessa muodossa tiedon julkistaminen ei maksa mitään, paperille painamisessa tulee ehkä hiven kuluja.

On oletettavaa että vaalikone ohjelmistoon vei tehdä millaisen tahansa kyselyn, on siis surkeata koodia mikäli kyselyn teko tietokantaan ei anna kuin 8 suurinta puoluetta, tai sitten kyselyä rajoitetaan tekijän toimesta. Hyvä tutkimus mistä tahansa lähdeaineistosta edellyttää kaiken tiedon analysointia, jos se on saatavilla. Esim uutisia kutsutaan myös tiedonvälitykseksi, suodatettua ja peiteltyä informaatiota kutsutaan propagandaksi, muunnetuksi totuudeksi eli valheeksi. Tieteellinen tutkimus ei ole relevantti jos kaikkea mitattua dataa ei käytetä analyysissä.

Yhtä järjetöntä olisi laskea tuhannen henkilön taskussa olevat kolikot ja jättää 5, 10 ja 20c (yhteensä keskimäärin 10kpl = n.1,60) kolikot laskematta ja ilmoittaa tämän perusteella, että keskimäärin ihmisen taskussa on 4€50c rahaa, tästä syntyy systemaattinen virhe analyysiin. Summaus tulokseksi saadaan n. 4500€ kun totuus olisi n. 6100€, järkevää?

Kun media jättää tietoja julkaisematta tai vääristää tilastoitua ja vartavasten kerättyä informaatiota, on syytä kyseenalaistaa jokainen julkaisu, jos media julkaisee vaikkapa mediaanitulon, on hyvä olettaa että 1/3 pienituloisista on jätetty analyysin ulkopuolelle. Uutinen missä ilmoitetaan kolmen ihmisen menehtyneen tulipalossa on iahn yhtä valheellinen jos ikääntynyt yläkerran alivuokralainen jätetään laskematta.

Tutkiva journalismi on siis täysi vitsi valtamediassa, en tietenkään syytä tästä toimittajia, eihän ruokkivaa kättä saa purra. Tutkimus tarkoittaisi puolueetonta analyysiä, no jäljen näkee jokaisen median jokaisessa julkaisussa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

On myös otettava huomioon, että Ylen "avoin vaalikonedata" antaa vain 4.3. päiväyksen tilanteen, eli eivät ole päivittäneet siihen sen jälkeen vastanneita. Tee siinä sitten vaalikoneanalyysiä.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Naurettavaa oli myös tämä artikkeli, jossa esitettiin eduskunnan ulkopuoliset tonttuina.

http://yle.fi/uutiset/eduskunnan_kynnys_on_korkea_...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Naurettavaa kyllä, vaikkakin sellaista että sen vielä voisi ottaa itseironialla. Mutta täydellistä välinpitämättömyyttä ei voi.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen
Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #6

Ristiin linkittelyä pitäis mun mielestä harrastaa enemmänkin.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen Vastaus kommenttiin #7

Ainakin silloin kun asia on samaa faktaa puoluekannasta riippumatta, puolesta ja vastaan.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ei tämäkään paljon lohtua tuo, mutta olin tänään päivällä ruotsinkielisellä YLE:llä keskustelemassa eduskunnan ulkopuolisten puolueiden asemasta vaalien alla.

Onko heillä "lupa" poiketa ohjelmasta...?

http://areena.yle.fi/radio/2687725

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ville Ylitalo #1: " Se tarkoittaa, että myös kaikkia puolueita tulee kohdella tasa-arvoisesti."

Mitä tarkoittaa tuo "tasa-arvoisesti". Sama minuuttimäärä kaikilleko? Maanantaina oli tv 1:ssä hyvä keskustelu näiden pienten puolueiden kesken. Riittääkö sellainen vai tuleeko esimerkiksi KTP:n, joka sai useamman sadan äänen saaliin neljä vuotta sitten, saada sama aika kuin kokoomuksen?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ymmärtänet että koska meillä ei ole äänikynnystä; pelkkä "rekisteröitynyt puolue" 5000 kannattajakortin voimalla, niin tämä tarkoittaa puolueiden ohjelmien tasapuolista käsittelyä ennen vaaleja.
Demokratian toteutumisen näkökulmasta ei ole mitään syytä keskittyä vain voittajahevosiin.

Etenkin itse viritetyn taloudellisen eriarvoisuuden vallitessa - Eduskunnan väki säätää puoluetuet itselleen ja päättää Yleisradion rahoituksesta.

Tasa-arvoisuuden ja tasa-veroisuuden eron ymmärtäminen aukaisee kyllä ongelman...

Eduskunta ei ole suljettu SM-liiga.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tietysti sama minuuttimäärä jokaiselle. Ei viime vaalien äänillä ole näiden vaalien kannalta mitään merkitystä.

Ei myöskään mitään eri tenttejä pienille ja isoille puolueille, vaan yhteinen. Jos eivät kaikki mahdu kerralla, niin voidaan arpoa, ketkä tulevat ensin ja ketkä sitten.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Syrjintä/rasismi on yleinen inhimillinen ehdollistuma joka ei (mahdollisesti hyvästä syystä) omaa hengellistä energiaa kohdella toiseutta vertaisenaan. Hyvä syy voi olla syrjijiin(rasisteihin kohdistettu vallanhaluinen orjuuttaminen ja poliittinen ahdistelu. Syrjinnästä/rasismista ei pääse eroon sillä, että välittää toiseuden edustajista enemmän kuin oman kaltaisista tai tapaisista ihmisistä, vaan se vain muuttaa syrjinnän/rasimin muotoa nurinkuriseksi. Syrjintä/rasismi on siis politiikan eduntavoittelun ja konsensuksen sivutuote, joka epäinhimillistää toiseuden. Syrjijäksi/rasistiksi voi päätyä kuka vaan epävalistunut yksilö myös siksi, että toiseuden edustajat syrjivät esim.uskontonsa tai muun ideologiansa varjolla jopa jotain syrjinnästä/rasismista autuaan tietämätöntä ihmisryhmää. Usein syrjinnästä syytetään ja rasisteiksi leimataan paikallisia antikolonialisteja/alkuperäiskansoja, vaikka todelliset syrjijät/rasistit ovat oikeasti globalismin nimissä kolonialismia harjoittavia tahoja, jotka ovat tunkeutuneet vieraille alueille käyttämään hyväksi paikallisten resursseja, kuten esim. EU/USA johtoiset tahot ja heidän ylikansallisella valuutalla maksetut lakeijansa.

Käyttäjän JoniHiisivirta kuva
Joni Hiisivirta

Suomalaiset valtamediat ovat kaikki yhtä sensuuria ja propagandaa. Kun Venäjällä ja Ukrainalla syttyi kriisinsä, niin yhtäkkiä kaikki mediamme ovat laatineet huuto-otsikoita pienimmistäkin Venäjän teoista. Jokainen ilmatilanloukkauskin on yhtäkkiä ollut suuri uutisaihe, ikäänkuin niitä ei olisi ikinä muulloin tapahtunut. Ja se "sukellusvene" Tukholman edustalla kruunaa kaiken. Kaikki mediat tiesivät heti, että se on venäläinen, vaikkei sitä edes löydetty! Näin sitä mediat muokkaavat ihmisten mieliä NATO-myönteisemmiksi.

Pienpuolueiden olemassaolon kätkentä niinikään on valtamedioidemme agenda- ei sananvapaus eikä mielipiteenvapaus. Teeveekanavat ja lehdet päästävät vain kauan eduskunnassa istuneita haastatteluihinsa. Gallupeissa pienpuolueita ei ole tai ne on puristettu Muut-palkiksi.

Olen tuntenut syvää surua, kun me pienpuoluelaiset olemme järjestelmällisen syrjinnän kohteena mielipiteen perusteella. Ei sensuuri ja propaganda 2010-luvulle ja rauhanajan sivistysvaltioon kuulu. Tuokin YLE:n juttu missä pienpuolueet piirrettiin ryhmänä tonttuja, toi mieleeni ikivanhan saksalaisen lastenkirjan kuvan, missä juutalaiset piirrettiin myrkkysieninä.

Valtava kiitos, Oula, loistavasta kirjoituksestasi ja myös näkemästäsi vaivasta. :)

Toimituksen poiminnat